2009. szeptember 24., csütörtök

Egészséges táplálkozás-kinai 5elem szerint


Egészséges táplálkozási tanácsok a kínai filozófia, az 5 elem szerint.


A kínai filozófia minden fő szervet az 5 elemhez sorolja. Ezek szerint:
Szív=Tűz, Vese=Viz, Máj=Fa, Tüdő=fém, Lép=Föld.
Minden szervnek színe is van-mondják:
Szív=piros,Vese=kék,fekete, Máj=zöld, Tüdő=fehér, Lép=sárga.

Ez mind, mind energia, és minden energia hat ránk. Energia óceánban létezünk, lehet jó és lehet rossz. Jin és Jang.

Alapvető tanács a gyógyuláshoz: Minél gyorsabban szeretnél gyógyulni, akkor azt javaslom kerüld a húst. Az egy olyan élelmiszer, amit a szervezet a legnehezebben tud feldolgozni. 5-6 óra alatt emészti meg a gyomor, de több idő is eltelik amíg teljesen kiürül. Sajnos van aki húst hússal eszik, így persze sokáig tart a gyógyulás is, hiszen amíg a belek nem tiszták, addig nem tud hasznosulni a gyógyszer, sem más táplálék kiegészítő, sem a vitaminok.Tehát egy jó kis tisztítás, húsmentes evés az első, ami feltétlenül szükséges. Kerüljük a vörös húst!

Már ezzel sok betegségtől szabadulunk meg.
Miért?
Mert az állatokat mindenféle tápokkal etetik, hogy hamarabb nőjenek. Azon kívűl az állatok érzik, hogy őket megölik. Tele vannak stresszel, félelemmel. Ezt a húst esszük meg. A félelem méreg. Az állat méreg-hormont termel és az ott marad a húsába. ettől a mi energiánk nem emelkedik, hanem csökken. Lehet, hogy jóllaktunk, de ez nem jó energia, nem tápláló energia.

Ha már húst eszünk, inkább halat együnk, azt részesítsük előnybe. Jó ha azt is tudjuk,hogy a húshoz zöldséget ehetünk, mert így hamarabb emésztődik.
Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, de mindíg az évszaknak megfelelőt, és ne távoli országok zöldségeit, gyümölcseit, hanem a finom hazait. Magyar zamatos zöldség, magyar gyümölcs. Fontos hogy ne utaztassák napokig. A kínai filozófia a friss zöldséget, friss gyümölcsöt ajánlja.
A friss élelmiszerekből több energiánk lesz, amit a szervezetünk azonnal hasznosít.

"Táplálékod legyen a gyógyszered"

A kínai filozófia szerint a színek is fontosak a táplálékunkban, ezért ügyeljünk arra, hogy mind az 5 elem színe is legyen ott a tányérunkon. Ha így teszünk minden szervünket támogattuk, és hamarosan jobban leszünk. Érezni fogjuk,hogy az egészségünk javul.
A sokszínű étel nem csak a testünknek, hanem a lelkünknek is nagyon jót tesz.
Legyen az 5 íz is mindig az ételeinkben.

Együnk minden nap rostos ételeket is, hogy az emésztésünket segítsük. Figyeljünk arra, hogy ha lehet bio ételeket együnk. Tartósító szereket kerüljük, dobozos italok,és a konzerveket is. Ez mind = MOSLÉK! Jegyezzük meg. Többet árt mint használ. Ne terheljük szervezetünket ilyen rossz energiájú ételekkel.

Lassan együnk, minden falatott jó sokszor megrágva. Tudatosan együnk. Figyeljünk a táplálék útjára. Örömmel együnk. sok pozitív energiával láthatjuk el a szervezetünket, ha ezeket a tanácsokat meg szívleljük.
Inkább lúgos ételeket együnk, lugosítsunk. A savas közegbe elszaporodnak a baktériumok, és egyre súlyosabb betegségeket okoznak. Jobb megelőzni minden betegséget.

Gyümölcs-zöldség kb fél óra alatt kiürül a szervezetünkből. Csak önmagába fogyasszuk őket, és evés után fél óráig ne együnk semmit.

Segítsük a gyógyulást a TIENS 13 szoros WHO aranyérmes egészséges termékekkel.

Sokat teszünk ezáltal az egészségünkért. Hamar meg fogunk gyógyulni.

Fontos az is hogy ne tároljuk sokáig a hűtőbe az ételeinket.
http://jobbsorsteremtes.hupont.hu/5/tiensmlm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése